Travel Journal

Mae Tao Medical Clinic, Mae Sot

(Tuesday 18 November 2008) by Silke
Igår efter skole var vi så heldige at komme ud og se en medical clinic der tager sig af flygtninge og fattige fra Burma. The Mae Tao Clinic (MTC), founded and directed by Dr. Cynthia Maung, provides free health care for refugees, migrant workers, and other individuals who cross the border from Burma to Thailand. Klinikken har eksisteret siden 1989, og arbejder struktureret med at uddanne personale, at behandle flygtninge og at undervise flygtninge i fx sikker sex, graviditet og fødsel, hvordan man lever med HIV, psykiske sygdommme med mere. Klinikken modtager mellem 200-400 nye patienter om dagen , mange kommer fra Burma og har rejst i dagevis for at modtage lægehjælp. Mange kommer med alm. problemer, sygdomme som malaria og dengue-feber, dehydrering, fejlernæring og småskader. Men vi så også eksempler på landmineofre, hvilket var næsten ubærligt. De alvorligste af patienterne bliver sendt til Mae Sot Hospital og Mae Tao klinikken vil så batale for behandlingen/operationen, dog vil hospitalt ikke modtage illegale flygtninge så de bliver behandlet på stedet. Klinikken har også en fødselsklinik og et børnehjem, da mange syge børn bliver efterladt når forældrene bliver nødt til at tage videre for at arbejde. Disse børn bliver oftest adopteret af ansatte og frivillige på klinikken.

Det var både fantastisk og frygteligt at se klinikken. Alt det ubehagelige der sker omkring i verden bliver mast lige op i hovedet på dig, men tilgengæld møder du også en enorm godhed der driver de ansatte på klinikken. De vier deres liv til at hjælpe andre, og gør hver dag en enorm forskel for så mange mennesker. Det er uhyggeligt at tænke på hvad der ville ske med disse mennesker hvis klinikken ikke kunne hjælpe dem/behandle dem gratis.
her handler det om at hjælpe andre i nød, ikke om at tjene penge, alt behandling, medicin selv briller er gratis, da klinikken er støttet af flere internationale organisationer og private. Klinikken støtter ligeledes andre ting omkring i Mae Sot - herunder CDC skolen og SAW organisationen. Det er virkelig inspirerende....
Ville gerne havde lagt billeder ud, men af hensyn til de illegale flygtninge som helst ikke på nogen måde skal kunne afsløres må man ikke lægge billeder ud af dem på nettet (skræmmende ikke sandt).
Tog lidt skjult en masse billeder som jeg tager med hjem, og derudover har de en hjemmeside hvor man kan læse om alt og se billeder - http://www.maetaoclinic.org/

 


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2020 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active