Travel Journal

FESTIVAL OF LIGHTS d. 12.11.08

(Sunday 16 November 2008) by Silke
I Thailand fejre man hver år den burmesiske festival Sukhothai Loi Krathong, 'Festival of Lights', 'Festival of Lights'! Tidspunktet for festivallen afhænger vist af fuldmånen, men plejer at ligge midt i november. I år var vi heldige at festivalen lå fra d. 7-12 november. Hele ugen afsluttes med en kæmpe fest på d. 12.
Traditionen er at man alle samles ved floden(I Mae Sot er det ved den thailanske/burmesiske venskabsbro) hvor man sætter flydende bananbladsbåde med lys på i vandet. Når man gør dette siges det at alt dårlige flyder væk med vandet og man starter på en frisk.
Vi var godt klar over at dette var en del af kulturen vi skulle opleve. Vi aftalte med nogle af de danske piger og deres venner fra Canada at vi skulle mødes på Casa Mia til aftensmad og derefter følges ned til broen. Dette var et større projekt end først antaget. Har aldrig set så mange mennesker samlet på et sted (vi fik senere fortalt at der var mellem 125.000 og 150.000 mennesker). Det var værre end oppe foran scenen til en grøn koncert. Allerede tre kilometer før broen blev det et problem at cykle, politiet sørgede for at alle tunge kørertøjer blev sorteret fra allerede der. De ankom i lastbiler med så mange passagerer at de hang udover siderne og sad på tagene8-OAlle sang og var i et fantastisk humør. Der havde været parader hele dagen, som tilsidst havde samlet sig til en lang der nu langsomt bevægede sig ned gennem menneskemængden.
Mængden af mennesker var skræmmende, og for måske tredje gang i mit liv var jeg glad for min højde. Stakkels Cecilie forsvant næsten i mængden.
langsom bevægede vi os ned af vejen mellem mennesker, dyr og boder. Jeg havde e ide om at vi skulle ned til flodbreden, sætte bananflåden i og derefter kunne vi langsomt traske tilbage igen. Men nej, for at komme ned til floden skulle man let og elegant (elefant for mit vedkommende) passere et hegn og hoppe en meter ned, herefter skulle man sammen med 250 andre så stå i kø for at komme til at sætte sit lys i vandet. Har helt glemt at fortælle at de på ingen måde har respekt for fyrværkeri. De satte gladeligt store romerlys og raketter i sandet mellem folks ben og fyrede af lige over vores hoveder. Hold da op, havde det godt nok svært ved at nyde det smukke sceneri med eksploderende raketter lige ved siden af...åhhh
Men lysene kom i vandet, og vi stod et øjeblik og så dem sende lysende lufballoner op i den mørke nattehimmel, smukt var det. Da klaustrofobien stille begyndte at indfinde sig begyndt vi at gå tilbage mod cyklerne.
Det var en fantastisk oplevelse, men den var godt nok en smule skræmmende.

  • Kys fra Vfrlxse by moster


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2020 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active