Travel Journal

"Luksus turister" i Chiang Mai

(Saturday 15 November 2008) by Silke
Lørdag d. 7 November 2008
Chiang Mai er meget meget varm, og hvem har fundet på den ide at alle sover under samme meget varme dyne i meget lille værelse!!??Diana led af jet-lag, Cecilie var dopet på stærke piller og jeg var træt og gnaven, sikke en dejlig repræsentation af Danmark! Lettere forsinket lørdag formiddag kom damen styrtende og ved hjælp af fagter og dårligt engelsk fik hun forklaret at hun ville køre os til Thein Niangs organisations hovedkvarter PÅ KNALLERT!!! Hvad gør man i Thailand?Man smiler, hopper op bag på knallerten og beder for sit liv. Heldigvis var turen ikke lang, og af en thailænder kørte hun nu meget pænt. Ved ankomst til hovedkvarteret (en villa i et slumområde) blev vi vist ovenpå og fik et glas vand, mens vi ventede på endnu en person der ville tage med os ud, lad os kalde ham Manden. Manden ankom hurtigt efter, lige så sød og venlig som alle andre vi havde mødt, men bedre til engelsk. Hurtigt blev der sendt bud efter bil og chauffør, hvilket viste sig at være en halvfed thai i en gammel rusten volvo. Nårh ja ikke første gang vi har siddet i lag på bagsædet af en gammel skrotbunke. Vi startede med at køre til et fint hotel (nok et af Chiang Mais dyreste) for at få frokost inden vores sightseeing som de så fint kaldte det. i Thailand betyder dyr mad åbenbart ik god med, mind mig om aldrig at spise blæksprutte og gennemsigtig tang igen! Men frugt det kan de godt prale af, så vi fyldte maverne med frugt og ris. Derefter blev i hentet af samme chauffør i ny, og størrere, mini-van med air-con.
Vi satte os ind i bilen, uden nogen anelse om hvor vi sku hen eller hvad vi skulle når vi ankom. I dag ved vi godt at mangel på information er normal, og man skal spørge hvis man vil vide. Efter 10 min. kørsel vender manden sig om, "Do you want to ride an elephant??" (forstil jer gebrokkent engelsk med et snert af thai). Om vi ville, ja tak :-D Og så kørte vi, kørte og kørte, længere og længere ud af byen til husene blev til hytter og hytterne blev til skure.
Efter et stykke tids kørsel af snæver bjergvej i noget der godt kunne gå for at være regnskov ankom vi til "Chiang Mai Elephant Camp". Her fik vi lov til at se elefantshow hvor elefanterne (med hjælp fra små thai-mænd med hatte) spillede fodbold og malede malerier. Er stadig ik helt blevet enig med mig selv om det var dyreplageri, men tror jeg vælger at tro på, at elefanter elsker at male blomster og bære mig på ryggen op af stejle skråninger i mudder til knæene. Dyreplageri eller ej var det en fantastisk oplevelse at blive båret gennem junglen på ryggen af en elefant, mens man i bedte turiststil fotografere alt der rør sig.
Da vi var færdige med at være facinerede af elefanter blev vi igen hentet af chaufføren. Denne gang fik vi at vide at vi skulle et sted hen hvor man kunne tage en elevator, men vi skulle gå op af mange trapper....hmm...

 


Home | Features | Sign Up | Contact | Privacy Policy | Terms & Conditions | © 2006 - 2020 TravelJournal.net
Note: Javascript is not active